Банки очікують на пожвавлення кредитування домогосподарств і приплив депозитів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки очікують на пожвавлення кредитування домогосподарств і приплив депозитів - НБУ

Кредит&Депозит
985
Банки очікують на пожвавлення кредитування домогосподарств і приплив депозитів.
Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора.
Обсяги кредитування домогосподарств зростатимуть протягом наступних 12 місяців – про це свідчать результати опитування банків про умови кредитування, проведеного Національним банком України у ІІ кварталі 2016 року.
Учасники опитування – 66 банків, на які припадає більше 96% загальних активів системи – в цілому очікують на збільшення кредитування домогосподарств, але прогнозують невелике зменшення обсягів корпоративних кредитів. Кількість респондентів, які очікують на зростання та на скорочення корпоративного кредитного портфелю, розділилася майже порівну.
Чотири квартали поспіль більшість банків вважає, що якість кредитного портфеля поліпшиться, насамперед у корпоративному сегменті. Якщо під час попереднього опитування такі сподівання щодо корпоративних кредитів висловили 48% опитаних банків, то цього разу – 52%.
Попит домогосподарств і на споживчі, і на іпотечні кредити також зріс, здебільшого завдяки зниженню процентних ставок та збільшенню витрат на товари довготермінового користування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас