Росія почала пропускати українські вагони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія почала пропускати українські вагони

Казна та Політика
1029
Кількість затриманих на кордоні України з Російською Федерацією залізничних вагонів, які йшли в Казахстан і Киргизію, до 1 серпня досягла 143, однак 106 з них (74,1%) було відправлено за зміненим маршрутом.
“33 – переспрямовано на станцію прийому вантажу для перевезення, тобто повернуто вантажовідправнику, інші 4 залишаються на прикордонних станціях”, – йдеться в повідомленні українського оперативного штабу реагування в понеділок.
Вагони, які не прийняті російською стороною на російсько-білоруському кордоні, повернуто на “Укрзалізницю”.
“Станом на 1 серпня, за оперативною інформацією, отриманою від Державної фіскальної служби, за останню добу українські транспортні засоби не отримували відмови в оформленні для перетину кордону”, – повідомляє також оперативний штаб.
Раніше Україна на засіданні СОТ закликала Росію скасувати транзитні обмеження.
1 січня 2016 р. Володимир Путін видав указ, за яким міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з України на територію Казахстану через територію РФ здійснюються лише з території Білорусі із застосуванням пломб на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи “ГЛОНАСС” і за наявності у водіїв облікових талонів.
4 липня указом Путіна норми були посилені й поширилися на транзит в Киргизьку Республіку. Також було запроваджено повну заборону транзиту товарів “під ембарго”.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас