Нацполіція розслідує розтрату близько 20 млн грн в "Одесаобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацполіція розслідує розтрату близько 20 млн грн в "Одесаобленерго"

Кримінал
335
Головне управління Нацполіції в Одеській області розслідує кримінальне провадження за фактами привласнення і розтрати коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), зафіксованими під час будівництва і реконструкції електромереж ПАТ “Одесаобленерго”.
Як повідомила прес-служба прокуратури Одеської області, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, виявлено, що під час реалізації інвестиційної програми з будівництва та реконструкції електромереж і підстанцій підрядними організаціями, з якими “Одесаобленерго” в 2015 році уклало договори, на рахунки підприємств з ознаками фіктивності переведено близько 20 млн грн.
У прокуратурі нагадали, що більше 25% статутного капіталу ПАТ “Одесаобленерго” належить державі.
“Слідство перевіряє версію про присвоєння зазначених коштів та їх розподіл між можливими учасниками угоди. Правоохоронці здійснили 19 обшуків в офісах основних підрядників ПАТ і приватних будинках їх керівників”, – додали в прокуратурі.
Оперативне управління “Одесаобленерго” здійснює група VS Energy, яка контролює понад 60% акцій товариства, ще 25% акцій “Одесаобленерго” належить державі в особі Фонду державного майна.
VS Energy підконтрольні “Київобленерго”, “Рівнеобленерго”, “Херсонобленерго”, “Кіровоградобленерго”, “Житомиробленерго”, “Одесаобленерго”, “Чернівціобленерго”, “Севастопольенерго”, група також має частки в “Миколаївобленерго” і “Хмельницькобленерго”.
“Одесаобленерго” експлуатує розподільні електричні мережі напругою 0,4-110 кВ протяжністю близько 50 тис. км, розташовані на території Одеської області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас