Президент звільнив київського суддю, який погрожував співробітникам ДАІ пістолетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент звільнив київського суддю, який погрожував співробітникам ДАІ пістолетом

Кримінал
1345
Трьох українських суддів звільнили за порушення присяги.
Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка, який в лютому цього року сів за кермо авто в п’яному вигляді й погрожував співробітникам ДАІ особистою зброєю.
Як повідомляє прес-служба президента України, крім лютневого інциденту з правоохоронцями, Оберемкові приписують порушення обов’язку щодо забезпечення справедливого і неупередженого розгляду справи, допущене у вересні 2014 року.
Нагадаємо, в ніч на 1 березня суддя Владислав Оберемко в стані алкогольного сп’яніння пересувався по Києву на автомобілі. На вимогу співробітників ДАІ він не зупинився для огляду. “Далі за ним була погоня з увімкненою сиреною по Києву. Після чого суддя вирішив, що так можна п’яним і в стовп врізатися і вирішив зупинитися”, – повідомляв тоді радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
Після зупинки суддя дістав зброю і спрямував її на інспектора. Оберемко також навмисне звертав увагу на те, що йому “нічого не буде” завдяки суддівській недоторканності, а також нібито дружбі з прокурором Києва Сергієм Юлдашевим.
Зі звинуваченнями проти Оберемка виступали Верховний Суд і генпрокурор Віктор Шокін, Вища комісія суддів відсторонила Оберемка від роботи.
У березні МВС анулювало дозвіл Оберемку на використання зброї.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас