«Борщовий набір»: сезонна пропозиція вельми знизила ціни (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Борщовий набір»: сезонна пропозиція вельми знизила ціни (таблиця)

Особисті фінанси
692
У липні цього року динаміка цін на соціально значущі продовольчі товари була різноспрямованою. Про це свідчать дані огляду Держслужби статистики.
Так, у результаті очікування масового надходження на переробку зерна продовольчих культур нового врожаю, в липні відзначено стабілізацію і зниження цін на хліб пшеничний, макаронні вироби, крупи гречані, борошно пшеничне.
Водночас, під тиском сезонної пропозиції зберігається тенденція до помітного (на 20-45%) зниження цін на картоплю і овочі борщового набору, за винятком цін на капусту, яка в попередній місяць подешевшала майже вдвічі.
«Борщовий набір»: сезонна пропозиція вельми знизила ціни (таблиця)
Слід зауважити, що овочі борщового набору в липні цього року в 1,3-2,2 разу дешевше, ніж торік.
Динаміка споживчих цін на м’ясну і молочну продукцію в липні мала висхідний характер. Практично за всіма позиціями цієї категорії, охопленими моніторингом, зафіксовано незначне зростання цін – до 2%. Це можна пояснити необхідністю додаткових витрат на зберігання продукції в період літньої спеки. Що стосується наповненості внутрішнього ринку молочними і м’ясними продуктами, то згідно з балансовими розрахунками за перше півріччя цього року вона краще, ніж у минулому році.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас