Україна не віддасть Росії права на обслуговування літаків "Руслан" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не віддасть Росії права на обслуговування літаків "Руслан"

Фондовий ринок
613
Україна не передасть Росії права на обслуговування найбільшого в світі серійного вантажного літака українського виробництва Ан-124 “Руслан”.
“Держпідприємство “Антонов” офіційно заявляє, що не передавало і не передає свої права та обов’язки, покладені міжнародними авіаційними стандартами”, – йдеться в заяві підприємства.
Зазначається, що “Антонов” має намір заявити міжнародним авіаційним організаціям, що знімає із себе відповідальність за гарантування безпечної експлуатації літаків “Руслан” в разі їх виведення з-під нагляду української компанії.
“Будь-яка спроба передати функції організації, відповідальної за типову конструкцію, іншому підприємству за наявності функціонуючого Розробника, грубо суперечить стандартам ICAO, а також авіаційним правилам і нормам Євросоюзу, США, України та РФ”, – зазначили в компанії.
Як повідомлялося раніше, Україна може заборонити своїм літакам вилітати за межі Росії через те, що експлуатанти Ан-124 “Руслан” хочуть організувати техобслуговування суден в обхід їх українського розробника ДП “Антонов”.
10 червня всі авіабудівні підприємства України об’єднали в корпорацію.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас