Україна і Молдова зняли взаємні обмеження на автоперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Молдова зняли взаємні обмеження на автоперевезення

Казна та Політика
447
Заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань повідомив, що Україна і Молдова мають намір зняти взаємні обмеження на транзит вантажного автотранспорту вже в найближчі два місяці. Про це він розповів, коментуючи результати переговорів у рамках українсько-молдовської Робочої групи з питань транспорту, пише ЦТС. Переговори відбулися в Кишиневі на минулому тижні.
За підсумками переговорів заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань підписав протокол з Міністерством транспорту і дорожньої інфраструктури Молдови, яким передбачено до 1 жовтня внести зміни в Договір про міжнародне автосполучення від 20 березня 1993 року щодо лібералізації автомобільних перевезень та скасування дозволів на транзит між двома країнами.
“Українська сторона знімає всі обмеження зі свого боку, молдавська – знімає зі своєї”, – пояснив В. Довгань.
Він уточнив, що йдеться про вантажні транспортні засоби і в знятті обмежень на транзит зацікавлена, перш за все, молдовська сторона. З огляду на географічне положення і розміри автомобільний транзит для українських перевізників менш цікавий, ніж для молдовських автоперевізників. “На сьогодні співвідношення квот, які вибирають на транзит Молдова і Україна, становить приблизно 70% до 30% відповідно. Йдеться про вантажний транспорт, але молдавська сторона хоче поширити зняття обмежень і на пересування пасажирського автотранспорту”, – повідомив заступник міністра.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас