Компанія Trident Winds хоче побудувати найбільшу шельфову вітроелектростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Trident Winds хоче побудувати найбільшу шельфову вітроелектростанцію

Енергетика
351
У майбутньому водні глибини біля берегів Каліфорнії можуть стати оселею для найбільшої в США шельфової вітрової електростанції. Сам проект має стати серйозним випробуванням для сегмента в цілому, який перебуває в зародковому стані.
Автором проекту є компанія Trident Winds із головним офісом у Сіетлі. Вона пропонує використовувати узбережжя Центральної Каліфорнії (приблизно 40 км) для побудови вітряної ферми загальною потужністю 765 МВт. Якщо у них вийде, ця вітроелектростанція стане найбільшою станцією такого типу.
Нагадаємо, титул найпотужнішої в світі шельфової вітрової електростанції з 2013 року міцно утримує британська шельфова вітряна електростанція London Array, розташована біля берегів Кента і Ессекса в гирлі Темзи. На ній встановлено 175 турбін загальною потужністю 630 МВт.
Проект Trident Winds, у котрого поки немає власного імені та який повинен забезпечити потреби 200 тис. домогосподарств у енергії, відображає бажання США включити шельфові вітрові електростанції в структуру ширшої стратегії розвитку джерел електроенергії з низьким рівнем викидів вуглецю. І хоча власних шельфових вітрових ферм у країни поки немає, кількість «паперових» проектів на стадії розгляду економічної доцільності неухильно зростає. Більш того, один з них вже отримав путівку в життя – це вітрова ферма Block Island потужністю 30 МВт біля узбережжя штату Род-Айленд. Вона перебуває на завершальних етапах будівництва і має запрацювати вже до кінця цього року.
Шельфові вітроелектростанції вже здобули чималу популярність у Європі та інших частинах світу. Великобританія, наприклад, вже встановила понад 5 ГВт таких станцій, які покривають 10% сумарних обсягів споживання електроенергії в країні.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас