Чому Apple, як і раніше, гає час - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Apple, як і раніше, гає час - експерт

Фондовий ринок
958
“Я думаю, що є три причини, чому Apple втрачає свою харизму. По-перше, продажі iPhone насичуються швидко; ви можете побачити це по цифрах продажів. Клієнти, які вже використовують iPhone 4 або 5, не обов’язково буде оновлюватися на iPhone 6 або майбутній iPhone 7”, – говорить Пітер Гарнрі, голова департаменту зі стратегії акцій інвестиційного банку Saxo Bank.
Крім того, з усіх джерел є прогноз, що iPhone 7 не буде революційно новим телефоном: так, передбачаються регулярні оновлення їхнього програмного забезпечення і зовнішності моделей, але нічого особливого з точки зору функціональних специфікацій.
По-друге, якщо ви подивитеся на їхній бізнес у Китаї, то він швидко погіршується. Дохід впав на 33% щодо останніх квартальних показників. І це не тимчасова ситуація, як того хоче Тім Кук; вона більш постійна. Проблема в тому, що програмне і апаратне забезпечення від китайських виробників смартфонів, зокрема Samsung із Південної Кореї насправді дуже потужні, іноді навіть краще, ніж нинішній iPhone, і це дійсно робить пролом в частці ринку Apple, їхні цінові позиції занадто високі.
Третя причина, чому Apple втрачає харизму, – кожен робив ставку на Beats, службу передплати музики і Apple Watch, але якщо подивитися на цей сегмент, то їхній дохід знизився на 10% порівняно з минулим роком, відповідно, немає зростання доходу. Це означає, що прогноз зростання виручки в довгостроковій перспективі є дуже низьким для Apple і, як наслідок, ціни на акції компанії Apple не збираються бути фантастичними протягом наступного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас