Порошенко затвердив ратифікацію Україною Паризької угоди з клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко затвердив ратифікацію Україною Паризької угоди з клімату

Казна та Політика
306
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про ратифікацію Паризької угоди”, ухвалений Верховною Радою 14 липня 2016 року.
Паризьку хартію Україна підписала 22 квітня 2016 року в Нью-Йорку. Ця угода посилює реалізацію Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яку Україна підписала в 1997 році.
Угода буде реалізовуватися таким чином, щоб відобразити справедливість і принцип спільної, а не диференційованої відповідальності.
Згідно з текстом угоди, Україна не матиме жодних фінансових зобов’язань в рамках угоди, і, за аналогією з Кіотським протоколом, залучення фінансової допомоги, швидше за все, буде здійснюватися через механізми, які передбачають здійснення добровільного співробітництва заради підвищення амбітності дій щодо запобігання зміни клімату і адаптації до неї.
Угода також передбачає запровадження механізму, який буде сприяти скороченню викидів парникових газів.
“Ратифікація Паризької угоди засвідчить, що наша держава серйозно сприймає проблеми зміни клімату і готова діяти рішуче для її розв’язання… це буде сприяти формуванню позитивного міжнародного іміджу України… це дасть чіткий сигнал для співпраці міжнародних організацій та проектів технічної допомоги”, – сказав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, представляючи у Верховній Раді законопроект про ратифікацію Паризького протоколу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас