Freedom House назвала одну з головних проблем України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Freedom House назвала одну з головних проблем України

Казна та Політика
1450
Головними проблемами демократичної України є високий рівень корупції, слабка судова система і низька свобода ЗМІ. Про це свідчать дані щорічного дослідження розвитку демократії в країнах перехідного періоду Nations in Transit – 2016, опублікованого Freedom House.
Водночас рівні демократії центрального і місцевого управління поліпшилися.
Згідно з дослідженням, рейтинг центрального демократичного врядування в Україні покращився через часткову стабілізацію політичної ситуації та виживання основних демократичних інститутів порівняно з конституційною кризою і проблемами в сфері безпеки в 2015 році.
Рейтинг місцевого демократичного управління також поліпшився в зв’язку з першим видимим прогресом у створенні нових місцевих громад відповідно до недавно ухвалених законів.
Незважаючи на продовження конфлікту на Донбасі експерти відзначили стабілізацію політичного життя України в 2015 році та підкреслили сьогоднішній прогрес у проведенні реформ.
Найсильнішим елементом демократичного переходу України залишаються громадяни. Вони відіграють вирішальну роль у забезпеченні реформ, спрямованих на побудову демократії і верховенство закону.
Однак, незважаючи на позитивні зміни в законодавстві в минулому році, в Україні досі часто нападають на журналістів, що свідчить про низький рівень незалежності й свободи ЗМІ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас