ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні

Казна та Політика
592
З 1 серпня всі державні тендери в Україні будуть проводитись виключно в електронній системі ProZorro.
Про це йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.
“Якщо з 1 квітня всі свої надпорогові тендери (від 200 тис. для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт) в ProZorro перевели центральні органи влади, великі держпідприємства і природні монополісти, то тепер ProZorro є обов’язковою також для місцевих органів влади, комунальних підприємств та інших організацій, які використовують кошти платників податків”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначено, досвід першої хвилі переходу в ProZorro доводить, що жодних перешкод чи труднощів з впровадженням електронної системи для замовників не існує. Навпаки, використання ProZorro значно спрощує для них процедури закупівель і дає змогу економити.
Символічно, що з 1 серпня також офіційно закріплено перейменування держпідприємства “Зовнішторгивдав”, яке є адміністратором електронної системи, на ДП “Прозорро”.
“Зміна назви – це наслідок докорінної трансформації компанії, яка тривала понад рік під керівництвом генерального директора Олександра Находа. За цей час ДП перетворилося з бюрократичного держпідприємства зі шлейфом корупційних скандалів на справжню опору і підтримку ProZorro”, – зазначили у прес-службі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас