Мінфін РФ бачить економіку країни в "центрі шторму": лякає нестачею грошей на зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ бачить економіку країни в "центрі шторму": лякає нестачею грошей на зарплати

Світ
2029
Перший заступник міністра фінансів Росії Тетяна Нестеренко вважає, що російська економіка перебуваєв центрі шторму – коли все виглядає тихо, але насправді це не так.
“Центр шторму – це такий стан, коли все стихає. Коли виглядає все тихо і добре, але насправді ми вже перебуваємо в цьому центрі. І політики повинні оцінювати і обирати рішення, які дадуть змогу із цього центру шторму важко, але вийти в керованому режимі”, – сказала вона.
“Те, що ми потрапили і буде завихрення, – це очевидно. Але як вийти з цього? Чи буде це хаотично або ми будемо там формувати політику, що дасть нам змогу більш безболісно з цієї ситуації вийти”, – додала вона.
За словами Нестеренко, стабільність ситуації в економіці зараз забезпечується тільки за рахунок резервів, але зовнішні та внутрішні фактори такі, що, якщо нічого не змінити, то до кінця року “у нас не буде ні резервів, ні можливості виплатити заробітні плати”. “Якщо це допустити. Але ми цього, звичайно, не допускаємо, навіть подумки”, – наголосила вона.
На початку липня агентство Reuters з посиланням на бюджетні проектування повідомило, що міністерство фінансів РФ збирається в 2017 році повністю витратити Резервний фонд. Крім того, Мінфін планує майже в п’ять разів збільшити внутрішні запозичення. Такі заходи необхідні для покриття дефіциту бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас