Міністр пообіцяв продати "Укрспирт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр пообіцяв продати "Укрспирт"

Фондовий ринок
389
Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий пообіцяв, що держава продасть “Укрспирт”, “Артемсіль” та “Державну продовольчо-зернову корпорацію України”.
“Розраховую, що до кінця року ми маємо вийти хоч щодо одного значущого державного підприємства до меморандуму для інвесторів та передати його у Фонд держмайна. Щоб ми їм сказали — ось у нас є такий актив, готовий до приватизації, робіть свої пропозиції”, – сказав міністр.
За його словами, це можуть бути “Артемсіль”, “Укрспирт”, “Державна продовольчо-зернова корпорація України”. Останнє підприємство має серйозні кредитні зобов’язання перед Китаєм, який у 2013 році надав компанії $1,5 млрд у рахунок майбутніх поставок зерна.
Міністр надіслав китайцям лист, в якому запитує, чи зацікавлені вони взяти участь у приватизації “Державної продовольчо-зернової корпорації”.
Тарас Кутовий також запевнив, що міністерство фінансово підтримуватиме організації малих та середніх фермерів, допомагатиме шукати ринки збуту. Урядовець пропонує продавати й закладати не землю, а право оренди на 49 років.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас