Економісти Банку Англії запропонували випускати власну цифрову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти Банку Англії запропонували випускати власну цифрову валюту

Фінтех і Картки
193
Центробанкам світу варто задуматися про випуск власної цифрової валюти, йдеться в дослідженні економістів Банку Англії Джона Беррдіра і Майкла Камхофа.
Таким чином ЦБ зможуть надати тимчасовий імпульс економіці в районі 3% ВВП і отримати ефективний інструмент для пом’якшення наслідків фінансових бумів і спадів.
Цифрові валюти, як і готівку, можуть використовуватися для прямих платежів в особистому форматі й водночас вони мають усі переваги банківських переказів, адже дають змогу переміщувати великі суми миттєво в будь-яку точку світу.
При цьому вони виключають з ланцюжка платежів посередників у вигляді комерційних банків, знижуючи, таким чином, витрати практично до нуля.
Центробанки розвинених країн, зокрема Банк Англії і Банк Канади, вже вивчають можливість запровадження такої валюти, що в теорії може докорінно змінити всю фінансову систему.
“Надання населенню прямого доступу до грошей центробанку може вплинути на обсяг депозитів у комерційних банках і всю банківську систему”, – йдеться в доповіді Банку Англії.
“Банки просто не зможуть скласти цифровим грошам конкуренцію”, – зазначив голова консалтингової фірми Stellar Consulting Пітер Стелла, який раніше відповідав за контакти з центробанками в Міжнародному валютному фонді (МВФ).
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас