Panasonic сподівається подвоїти продажі автомобільних акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic сподівається подвоїти продажі автомобільних акумуляторів

Фондовий ринок
383
Panasonic сподівається за три роки подвоїти продажі автомобільних акумуляторів завдяки співпраці з Tesla Motors. Японська компанія ставить високі завдання незважаючи на побоювання, що бізнес американського партнера може постраждати після смертельного ДТП за участю електрокара в режимі автопілота.
Panasonic вважає, що до 2025 року весь ринок автомобільних акумуляторів зросте в шість разів порівняно з 2015-м і досягне 2,9 трлн ієн ($29 млрд).
Основним клієнтом Panasonic в автопромі є Tesla, яка вибрала японського партнера єдиним постачальником літій-іонних батарей для всіх своїх електромобілів (Model S, Model X і Model 3). Спільними зусиллями компанії будують «гігафабрику» з виробництва акумуляторів. Обсяг інвестицій у цей проект складе $5 млрд, з яких $1,6 млрд надасть Panasonic.
Кендзі Тамура повідомив, що Panasonic прискорить інвестування в цей завод, щоб задовольнити високий попит на «народний» електрокар Model 3.
«В даний час ми встановлюємо там обладнання, а нещодавній інцидент [зі смертельною аварією власника Model S — прим. 3DNews] не вплине на наш план запуску підприємства цього року», — заявив пан Тамура.
Він також висловив упевненість в тому, що Panasonic зможе зберегти ексклюзивний контракт з Tesla за рахунок поліпшення характеристик своїх акумуляторів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас