Російських хакерів підозрюють у крадіжці $2 млн з банкоматів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російських хакерів підозрюють у крадіжці $2 млн з банкоматів

Кримінал
219
Тайванські слідчі підозрюють двох хакерів з Росії в зломі банкоматів найбільшого банку країни і крадіжці більше $2 мільйонів з десятків апаратів.
Для злому 41 банкомата First Bank підозрювані могли використовувати мобільний телефон; в результаті апарат видавав товсті пачки купюр, повідомили слідчі в середу. Як показали записи камер відеоспостереження, у кожному з випадків досі не схоплені підозрювані брали гроші й швидко залишали місце злочину.
Після того як про крадіжку стало відомо в понеділок, кілька найбільших державних банків Тайваню призупинили видачу готівки з приблизно 1 000 банкоматів німецької компанії Wincor Nixdorf.
Бюро розслідувань міністерства юстиції Тайваню повідомило в середу, що визначило особи двох підозрюваних, громадян Росії, але відмовилося назвати їхні імена. Слідчі вважають, що вони покинули Тайвань в понеділок уранці та їм могла допомагати ще одна людина.
“Поки ми вважаємо, що це могло бути зроблено віддалено, наприклад, за допомогою мобільного телефона, ноутбука чи зламаного комп’ютера співробітника First Bank”, – сказав представник слідства Лін Чен-хсієн.
First Bank повідомив, що з його банкоматів було вкрадено T$70 мільйонів ($2,2 мільйона).
Слідчі виявили три шкідливі програми, які використовувалися для злому.
Wincor повідомила, що проінформована про атаки на її банкомати в Тайвані.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас