У Білорусі заявили, що не припиняли постачання нафтопродуктів до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі заявили, що не припиняли постачання нафтопродуктів до України

Енергетика
322
Раніше галузеві ЗМІ на ринку нафтопродуктів з посиланням на трейдерів повідомили, що в ніч з 12 на 13 липня Мозирський НПЗ повністю зупинив відвантаження нафтопродуктів на експорт, в тому числі в Україну.
Мозирський нафтопереробний завод (Білорусь), що виробляє нафтопродукти, які імпортуються в Україну, виконує свої контрактні зобов’язання з відвантажень палива на український ринок у повному обсязі та без затримок.
Про це повідомив начальник відділу маркетингу Мозирського НПЗ Іван Стріжов.
«Всі поставки в напрямку України здійснюються в повному обсязі та своєчасно. Ми в повній мірі виконуємо свої контрактні зобов’язання перед «БНК-Україна» (найбільший імпортер білоруського палива в Україну. – Ред.) та іншими партнерами, які постачають нафтопродукти на український ринок», – сказав Стріжов.
Коментуючи слова менеджера Мозирського НПЗ. аналітик консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках енергоносіїв, Олександр Сіренко повідомив, що 12 і 13 липня українські компанії-імпортери білоруських нафтопродуктів отримали повідомлення з Білорусі про зупинку їхнього постачання, але з 14 липня відвантаження з білоруських НПЗ було відновлено повною мірою, що підтверджують джерела на ринку.
«Сьогодні трейдери чекають підтвердження того, що поставки будуть і надалі виконуватися в повному обсязі», – зазначив Сіренко. Також експерт повідомив, що на початку торгів 14 липня на торговому майданчику «Белнефтехіму» (Білоруський державний концерн, який об’єднує підприємства з видобутку, переробки і транспортування нафти і нафтопродуктів, а також компанії, які виробляють нафтохімічну продукцію. – Ред.) був лише один лот – пропозиція дизельного палива виробництва Новополоцького НПЗ.
Однак пізніше з’явилося більше 10 лотів, що характеризує відновлення торгівлі з українськими контрагентами. «Білоруське паливо на українському ринку займає 40% від загального рівня споживання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас