Боти генерують половину інтернет-трафіку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боти генерують половину інтернет-трафіку (інфографіка)

Технології&Авто
727
Дослідження компанії Imperva Incapsula виявило, що близько половини глобального інтернет-трафіку генерують усілякі мережеві боти.
Боти – це спеціальні програми, що виконують автоматично і (або) за заданим розкладом будь-які дії через ті ж інтерфейси, що і звичайний веб-користувач. Боти можуть застосовуватися в найрізноманітніших цілях – для підвищення ефективності виконання рутинних завдань, збирання та видачі певної інформації, імітації дій людини тощо. Крім того, боти активно експлуатуються зловмисниками.
За даними Imperva Incapsula, в 2015 році боти згенерували 49% усього веб-трафіку, тоді як світова інтернет-аудиторія – 51%. Для порівняння: в 2014-му розташування сил було 56:44 на користь комп’ютерних програм, а в 2013-му – 61:39 на користь спамерських пошукових роботів. Таким чином, людство починає генерувати дедалі більше інформації.
Боти генерують половину інтернет-трафіку (інфографіка)
Дослідження Imperva Incapsula також показало, що в 2015-му із 49% даних, згенерованих комп’ютерними програмами, 29% припало на шкідливі боти. Це спам-боти, боти для проведення DoS-атак, програми для агресивного поширення реклами, боти для збирання різних даних з метою їх подальшого незаконного використання та ін.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас