Українцям можуть дозволити зберігати гроші за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям можуть дозволити зберігати гроші за кордоном

Особисті фінанси
5768
У Верховній Раді депутати зареєстрували законопроект № 4866, яким пропонується звільнити інвестиції на суму до 50 тис. євро від необхідності отримувати індивідуальні ліцензії Нацбанку.
Це має зробити простими вкладення звичайних українських громадян в іноземні депозити, акції, нерухомість та інші можливості.
“Громадяни мають право безперешкодно і без декларування вивозити за межі України готівку в сумі до 10 тисяч євро. Іншими словами, особа, яка бажає легально інвестувати кошти за кордон, повинна проходити “корупційні кола” погоджень, а водночас вивезення за межі України коштів готівкою в сумі 10 тисяч євро дозволяється без будь-яких формальностей”, – пояснюють автори законопроекту свою позицію.
У Нацбанку вважають пропозицію передчасною.
“Ми вважаємо, що лібералізація має проходити поступово і за наявності відповідних умов, щоб не дестабілізувати валютний ринок. При цьому лібералізації відтоку капіталу, чим є інвестиції населення за кордон, має передувати лібералізація припливу капіталу, тобто інвестицій і боргового капіталу з-за кордону в Україну. Ми ж тільки почали лібералізацію припливу капіталу, в тому числі дозволивши репатріацію дивідендів, нарахованих за 2014-2015 роки, і частина обмежень на приплив капіталу, в тому числі на дострокове повернення кредитів нерезидентам, продовжує діяти”, – повідомляють в НБУ.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас