Депутати розпочали ліквідацію Нацкомфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати розпочали ліквідацію Нацкомфінпослуг

Казна та Політика
563
Парламент ухвалив у першому читанні законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг”.
Прийняття проекту закону № 2413а за основу підтримали 235 депутатів.
Президент Петро Порошенко ще 20 липня 2015 року подав у Раду документ, згідно з яким Нацкомфінпослуг мала існувати лише до 1 січня 2016 року. Однак майже рік документ не могли прийняти в парламенті навіть за основу, хоча профільний комітет підтримував його.
Передбачено, що функції Нацкомфінпослуг будуть розділені між Нацбанком і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.
НКЦПФР візьме шефство над фондами – недержавними пенсійними, облігацій нерухомості та фінансування будівництва, емітентами іпотечних сертифікатів та довірчими товариствами.
Всі інші учасники небанківського фінансового ринку – страхові, фінансові, лізингові та факторингові компанії, кредитні спілки, бюро кредитних історій, ломбарди, адміністратори покупок у групах – перейдуть під контроль НБУ.
Правління Нацбанку буде розширено з шести до семи осіб: новий заступник курируватиме ці ринки.
Національний банк уже пообіцяв створити окремий блок нагляду за небанківськими фінансовими установами після реорганізації Нацкомфінпослуг.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас