Скільки в Україну за 5 місяців завезено електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки в Україну за 5 місяців завезено електромобілів

Технології&Авто
1487
В Україні за січень-травень 2016 року ввезено 822 електромобіля – це на 12,5% більше, ніж за весь минулий рік. Про це свідчать дані Державної фіскальної служби.
В цілому за цей період кількість розмитнених електричних авто збільшилися на 90,8%: з 905 до 1 727 штук.
Відзначається, що це не статистика реєстрації автомобілів. До неї потрапили, зокрема, поки не продані електромобілі, крім того, у звіті немає переобладнаних в Україні авто. Однак в Міністерстві внутрішніх справ поки відмовляють в наданні статистики, яка була доступна раніше.
З тих же причин не можна навести дані про моделі електричних автомобілів. Хоча експерти Electrocars констатують, що, як і раніше, на першому місці з великим відривом залишається Nissan Leaf.
Передбачається, що в нинішньому році темпи зростання залишаться незмінними. За весь 2016 рік до України ввезуть не більше 2 тис. електромобілів. І на кінець року по дорогах країни їздитиме вже близько 2,5 тис. авто на електротязі.
У ДФС зазначають, що, крім того, за січень-травень в Україну було ввезено 7 «інших легкових автомобілів з електричними двигунами» (на відміну від автомобілів тільки з електричними двигунами). Очевидно, маються на увазі гібриди, що можуть підключатися.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас