Робот-юрист успішно оскаржив 160 тис. штрафів за паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот-юрист успішно оскаржив 160 тис. штрафів за паркування

Технології&Авто
1604
Безкоштовний сервіс юридичної допомоги DoNotPay, що базуэться на чатботі із зачатками штучного інтелекту, за 21 місяць успішно оскаржив 160 тис. квитанцій, виписаних за неправильне паркування в Нью-Йорку і Лондоні, пише The Guardian.
Загалом йдеться про штрафи на суму близько $4 млн.
Чатбот був створений 19-річним студентом Стенфордського університету (США) Джошуа Броудером, уродженцем Лондона, який називає своє дітище “першим у світі роботом-юристом”. Програмування він вивчав самостійно як хобі.
Сервіс допомагав клієнтам оскаржувати штрафи у формі чату: для початку робот намагається визначити, чи можлива апеляція, – ставить прості питання (наприклад, про наявність ясно видимих ​​дорожніх знаків), а потім переходить до уточнення подробиць, оцінює шанси оскарження і підказує, що потрібно зробити.
Усього чатбот розглянув 250 тис. справ, тобто виграв 64% від загальної кількості.
У віці 18 років Дж. Броудер отримав три десятки штрафів за неправильне паркування в Лондоні й околицях. Однак він не збирається зупинятися на досягнутому: сервіс DoNotPay буде працювати і в інших містах починаючи із Сіетла. Крім того, його автор зацікавився позовами, пов’язаними з виплатою компенсації за затримку авіарейсів і перевищення швидкості. Також він має намір надавати первинну правову допомогу біженцям і ВІЛ-інфікованим, які борються за свої права.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас