Вчені планують створити штучну підшлункову залозу до 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені планують створити штучну підшлункову залозу до 2018 року

Технології&Авто
569
Представники Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету заявили про те, що штучна підшлункова залоза – пристрій, який контролює рівень глюкози в крові у пацієнтів з цукровим діабетом першого типу, а потім автоматично регулює рівень інсуліну, що потрапляє в організм, буде готова до 2018 року.
Повідомлення про це було поширене Science Daily. На даний момент дослідники відпрацьовують точність роботи пристрою і вивчають можливості кібербезпеки. Існуючі сьогодні медичні технології включають окремо інсулінову помпу для доставки інсуліну в організм і глюкометр для вимірювання рівня глюкози в органічних рідинах. Штучна підшлункова залоза, за словами розробників, замкне ці технології “в один контур”.
Потреба в інсуліні для кожного хворого індивідуальна. Пацієнт повинен постійно контролювати рівень цукру, щоб переконатися, що у нього не станеться гіперглікемія (надлишок цукру в крові) або гіпоглікемія (нестача цукру).
Обидва ці ускладнення можуть призвести до серйозних пошкоджень кровоносних судин і нервових закінчень і в результаті – до проблем з серцево-судинною системою. Альтернативою використання штучної підшлункової залози є трансплантація цього органу. Разом з тим, в цьому випадку реципієнту необхідно приймати ліки, які будуть придушувати його імунну систему.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас