Чалий розповів про масштабну військову допомогу для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чалий розповів про масштабну військову допомогу для України

Казна та Політика
1377
У найближчій перспективі США нададуть Україні масштабну військово-технічну допомогу, передавши їй оборонні засоби, заявив посол України в США Валерій Чалий.
“Можу сказати, що найближчим часом ви почуєте новини про нову допомоги з боку США оборонним устаткуванням. На нинішній фінансовий рік Конгрес США виділив нам більше 300 млн доларів на це, і я думаю, що сьогоднішня позиція Сенату про виділення не менше 500 млн доларів на наступний рік, яку ми намагаємося підштовхнути, буде максимально дотримана”, – зазначив він.
Чалий також зазначив, що Україна розраховує на допомогу США щодо подальшої реформи нової поліції, яка демонструє вражаючі результати, але вимагає завершення в масштабах всієї країни. Крім цього, українська дипломатія буде працювати над залученням в країну американських інвестицій.
Питання передачі Україні летальної зброї з боку країн Заходу неодноразово піднімалося українськими дипломатами. У березні президент Петро Порошенко закликав Захід переглянути питання поставки зброї Україні, оскільки це інвестиція в міжнародну безпеку і стабільність. Як відомо, США не надають Україні летальну зброю. Однак, як повідомляв раніше в. о. голови Місії України при НАТО, Україна попросить летальну зброю у Заходу в разі провалу Мінських угод. Цікаво, що раніше в інтерв’ю для ZN.UA посол України в США Валерій Чалий розповів, що Україна отримує зброю більш ніж від десяти країн Європи, але це не афішують.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас