S&P знизило рейтинг Євросоюзу через Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Євросоюзу через Brexit

Світ
175
Міжнародне рейтингове агентство S&P у четвер погіршило довгостроковий рейтинг Європейського Cоюзу в іноземній валюті з “AA+” до “AA” через підсумки британського референдуму. Аналогічні рейтингові дії були проведені відносно низки випусків боргових зобов’язань Євросоюзу. Водночас короткостроковий рейтинг підтверджено на рівні “A-1+”.
Прогноз рейтингу ЄС змінений з “негативного” на “стабільний”. “Після рішення британського електорату покинути ЄС в результаті консультативного референдуму 23 червня ми переглянули думку про єдність всередині ЄС, яке ми тепер вважаємо нейтральним, а не позитивним рейтинговим фактором”, – йдеться в повідомленні S&P.
Агентство звертає увагу на високий ступінь невизначеності прогнозів і довгострокового планування капіталу в ЄС. Зокрема, вихід Великобританії з ЄС (Brexit) неминуче вимагатиме нових складних переговорів щодо узгодження наступного семирічного бюджету Євросоюзу.
Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли у Великій Британії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі. Так, за вихід із ЄС проголосували 51,9% (17 410 742 громадян), а за збереження членства – 48,1% (16 141 241 громадян).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас