"Укрзалізниця" заплатить WOG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" заплатить WOG

Казна та Політика
800
Господарський суд Києва постановив стягнути з ПАТ “Укрзалізниця” в особі його відокремленого підрозділу – філії “Центр забезпечення виробництва” на користь ТОВ “Вог Аеро Джет” штрафних санкцій в розмірі 81,233 млн грн за прострочення з повернення палива.
Згідно з рішенням суду від 9 червня 2016 року по справі № 910/7409/16, у квітні 2016 року “Вог Аеро Джет” звернулася до суду із зазначеним позовом, посилаючись на те, що на виконання умов договору позики від 9 грудня 2015 року, укладеного між позивачем та “Укрзалізницею”, з урахуванням додаткових угод від 28 грудня 2015 року останньому в позику було надано дизельне паливо загальною вартістю 344,855 млн грн.
Оскільки відповідач взяте на себе за вказаним договором зобов’язання щодо повернення позики виконав несвоєчасно, “Вог Аеро Джет” просила суд стягнути з “Укрзалізниці” вищевказану суму штрафу.
Пізніше до суду надходило клопотання відповідача, в якому він просив зупинити провадження у даній справі до набрання законної сили рішенням Господарського суду Києва за позовом “Укрзалізниці” про визнання недійсними низки пунктів договору позики, але, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про відсутність правових підстав для задоволення зазначеного клопотання.
У терміни, обумовлені укладеним договором, відповідач повернув лише частину позики, зокрема, 4,3 тис. тонн дизельного палива на суму 73,744 млн грн.
Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо така не була подана.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас