В Україні почав дорожчати цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почав дорожчати цукор

Аграрний ринок
1074
Український ринок цукру на цьому тижні продемонстрував зміцнення цін після тривалого падіння. Про це повідомляють аналітики “Агроперспективи”, пише “Сегодня”.
Так, оптово-відпускна ціна товару за тиждень зросла на 2,64% і перебувала, станом на 30 червня, в діапазоні 12 400-12 900 грн/т (залежно від якості й термінів оплати).
За словами експертів, головні драйвери ринку – підвищення продажу іноземним покупцям і зниження внутрішніх запасів.
Світовий ринок цукру на цьому тижні відновив висхідний ціновий тренд. Позитивно вплинули на ринок дані CFTC (Commodity Futures Trading Commission). Згідно з якими чисті довгі позиції на цукор-сирець виросли до рекордного рівня станом на 21 червня.
Ще зростанню цін на цукор за звітний період сприяло зміцнення бразильського реала за тиждень на 4,57%.
При цьому світовий ринок цукру на відміну від інших сегментів після новин про вихід Британії з ЄС не продемонстрував цінового падіння. Важливою причиною цього є той факт, що інвестори продовжують очікувати збереження висхідного цінового тренда на ринку цукру як результату глобального дефіциту. Тому, навіть після новин про Brexit фонди не скоротили своїх довгих позицій. Розуміють це і покупці, зберігаючи добру активність, підтримуючи зростання цін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас