Київ майже все літо рятуватиме Львів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ майже все літо рятуватиме Львів

Світ
1060
Столиця прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до 1 серпня поточного року.
Про це заявив директор комунального підприємства (КП) «Київкомунсервіс» Євген Русин, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Він зазначив, що, згідно з домовленостями між містами, до цього часу львівський муніципалітет повинен врегулювати кризову ситуацію і знайти додаткові варіанти захоронення або утилізації сміття.
За словами Русина, одну частину відходів, які перевозять до Києва зі Львова, будуть сортувати, іншу – спалювати на заводі «Енергія».
«Ми приймаємо рівно в тому обсязі, для якого маємо технічну можливість. Не розглядаємо варіант, щоб львівське сміття спрямовувалося на полігон. У Львові щодня утворюється 650 тонн відходів, які через трагедію можуть перетворити місто на смітник. Київський міський голова підтримав львів’ян і погодився перевезти частину цих відходів до Києва. Ми – одна країна, одна нація, і техногенна катастрофа, в якій опинився Львів, – спільна. З позиції «моя хата – скраю» ми ніколи не побудуємо єдину державу. Мало хто пам’ятає таку ж техногенну катастрофу в 1995 році, коли Харків на місяць залишився без води. Допомагали тоді усією країною. Зараз аналогічна ситуація», – зазначив Русин.
Він також підкреслив, що Київ і Львів мають чітку домовленість: сміття столиця приймає до 1 серпня. До цього часу керівництво Львова має врегулювати це питання.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас