Китай інвестує $15 млрд в "Шовковий шлях" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай інвестує $15 млрд в "Шовковий шлях"

Світ
1072
Китайські фірми планують інвестувати $15 млрд в “Економічний пояс Шовкового шляху” – проект, який повинен зв’язати Далекий Схід, Центральну Азію і Європу.
Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін, передає The South China Morning Post.
Виступаючи перед депутатами парламенту Узбекистану, китайський лідер змалював майбутнє регіону в рамках реалізації проекту “Один пояс, один шлях”: “Перший етап ініціативи – розробка проекту й планування – вже завершено, і зараз ми закладаємо фундамент для подальшого стійкого розвитку”. Сі Цзіньпін також пообіцяв великі китайські інвестиції в розвиток залізничного транспорту і енергопостачання.
В Узбекистан китайський лідер прилетів після візитів до Сербії та Польщі – ці країни також розглядаються в Пекіні як важливі учасники “Шовкового шляху”.
Ідея створення транспортного, енергетичного, торгового коридору між країнами Центральної, Південної Азії та Європи була висловлена ​​у вересні 2013 року Сі Цзіньпіном під час візиту в Казахстан. Передбачено створення кількох транспортних коридорів. У проекті беруть участь 70 країн і міжнародних організацій.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас