Лагард відповіла на заяву Путіна про зростання економіки РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард відповіла на заяву Путіна про зростання економіки РФ

Світ
3143
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард не бачить перспектив економічного зростання в Росії.
Про це вона заявила на прес-конференції в середу, 22 червня, передає DW.
Лагард попросили прокоментувати заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що російська економіка почне зростати вже 2016 року, яку він зробив, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.
«У нас немає позитивного прогнозу по російській економіці. Ми, як і раніше, вважаємо, що російська економіка продовжить скорочуватися. Повільніше, ніж у 2015 році, але тим не менше».
Водночас старший економіст Світового банку по Росії Сергій Улатов вважає, що з 2016 року економіка Росії піде вгору і це триватиме в 2017 і 2018 роках. Що, за його словами, ніяк не позначиться на зниженні рівня бідності.
«Велика кількість домогосподарств залишатимуться бідними, перебуватимуть за межею прожиткового мінімуму, що також викликає питання про те, яке економічне зростання має бути в довгостроковій перспективі», – заявив Улатов, виступаючи на конференції Франко-російської торгово-промислової палати. За оцінкою економіста Світового банку, загальна кількість бідних в Росії становить 19 млн чоловік.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас