Зубко прогнозує початок видачі кредитів на модернізацію будинків з Фонду енергоефективності в квітні 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко прогнозує початок видачі кредитів на модернізацію будинків з Фонду енергоефективності в квітні 2017

Кредит&Депозит
1071
Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко прогнозує початок видачі кредитів на модернізацію будинків з Державного фонду енергоефективності в квітні 2017 року.
Про це він повідомив в інтерв’ю виданню “Факти і коментарі”.
“Важливо, щоб Верховна Рада зробила це (ухвалила закон про роботу фонду) нинішньої осені. Тоді відповідне фінансування можна буде закласти в бюджет на 2017 рік. Фонд має запрацювати з 1 січня 2017 року. Перші кредити на модернізацію будинків можуть бути видані відразу після закінчення опалювального сезону – в квітні наступного року”, – сказав Зубко.
За його словами, фонд повинен розробити і запропонувати громадянам типові рішення, які підійдуть для більшості будинків.
Після завершення модернізації буде проведено енергоаудит будинку і визначено рівень його теплових втрат.
“Чим краще проведена модернізація, тим вищою буде компенсація, яку визначить Фонд. Таким чином, для власників буде створений стимул для глибшої реконструкції житла”, – повідомив віце-прем’єр-міністр.
Він підкреслив, що фонд почне роботу з 1 січня, оскільки кілька місяців піде на обрання наглядової ради, підбір фахівців і створення типових проектів.
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас