Політика центробанків світу створила бульбашку на ринку облігацій, - економіст JPMorgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика центробанків світу створила бульбашку на ринку облігацій, - економіст JPMorgan

Фондовий ринок
1158
Надто м’яка кредитно-грошова політика центробанків світу призвела до спотворення ринку облігацій і утворення на ньому бульбашки, і в даний момент найбільш вигідною інвестицією є акції американських компаній, заявив головний аналітик J.P. Morgan Funds Девід Келлі в інтерв’ю телеканалу Bloomberg.
За його словами, ринок акцій зросте протягом наступного року, коли зійде нанівець негативний ефект від падіння цін на сировину, головним чином нафту.
“Співвідношення прибутку до капіталізації компаній цілком відповідає середнім показникам, а ось вартість бондів зараз завищена”, – зазначив Д.Келлі, додавши, що використовувати слово “бульбашка” стосовно ринку паперів з фіксованою прибутковістю треба обережно, оскільки його наслідки не настільки критичні, як на фондовому ринку.
Прибуток компаній, що входять в індекс Standard & Poor’s 500, впав головним чином за рахунок скорочення доходів гірничодобувних і енергетичних компаній, вважає експерт.
Прибуток компаній S&P 500 дорівнює близько 5,3% їх капіталізації, що на 3,75 процентного пункту вище, ніж прибутковість 10-річних держоблігацій США – настільки великої різниці між показниками не спостерігалося з 2007 року.
Прибутковість держоблігацій світу падає зважаючи на утримання процентних ставок більшістю ключових центробанків світу на близькому до нуля рівні. Так, прибутковість німецьких 10-річних облігацій у вівторок вперше в історії опускалася до негативного рівня, а прибутковість 10-річних US Treasuries впала до найнижчої позначки з серпня 2012 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас