Нові платіжні картки допоможуть зберегти навколишнє середовище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові платіжні картки допоможуть зберегти навколишнє середовище

Фінтех і Картки
414
Фінський Alandsbanken (банк Аландських островів) вирішив зробити свій внесок у турботу про навколишнє середовище і випустив екологічні платіжні картки, які, на відміну від традиційних карток, розкладаються в землі. Крім того, нові картки допоможуть своїм власникам розрахувати їхній вуглецевий слід — міру парникових газів, що виділяються в процесі виробництва, використання та утилізації продуктів і послуг, які споживає власник картки. Екологічна картка також дозволить компенсувати залишений вуглецевий слід.
Картка називається The Baltic Sea Card і є частиною проекту Baltic Sea Project, який розробляє нові ідеї, щоб допомогти зберегти навколишнє середовище.
Власники карток будуть отримувати екологічні звіти через додаток в мобільних телефонах або через онлайн банківський рахунок. Звіти базуються на унікальному індексі Aland Index, розробленому самим банком. Індекс враховує код категорії продавця від MasterCard, дані фінансових ринків про вуглецевий слід тієї чи іншої індустрії, а також дані KMPG. Банк стверджує, що ці дані допоможуть користувачам краще зрозуміти і оцінити свій власний вуглецевий слід, зумовлений їхніми споживчими звичками.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас