Творець Hyperloop назвав вакуумні поїзди найприбутковішим видом транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець Hyperloop назвав вакуумні поїзди найприбутковішим видом транспорту

Технології&Авто
986
Надшвидкісні вакуумні поїзди Hyperloop є найбільш прибутковим видом транспорту, заявив на ПМЕФ глава компанії Hyperloop Transportation Technologies Дік Алборн.
«Найбільша перевага Hyperloop як комунікаційної системи — це те, що вона прибуткова. Багато видів транспорту субсидуються державою, а ми використовуємо альтернативні джерела енергії і виробляємо більше енергії, ніж споживаємо, і наші операційні витрати дуже низькі. Ми багато працюємо з існуючою залізничною інфраструктурою, щоб модернізувати її», — повідомив Алборн.
Зараз компанія працює над двома проектами: в Каліфорнії і Словаччині (дорога з Братислави до Відня). Відповідаючи на питання про потенційно цікаві ринки, Алборн сказав, що у Hyperloop «великий інтерес» до країн Азії — Китаю, Індії та Індонезії.
«Hyperloop, загалом, також думає про те, як його застосувати в Африці та Росії. З такими довгими дистанціями, які у Росії, ми замислюємося, як з’єднати людей найшвидшим шляхом», — додав він.
Концепцію високошвидкісного вакуумного поїзда розробив Елон Маск, в роботі над самим проектом він не бере участі. У травні 2016 року пройшли перші випробування двигуна Hyperloop. Зараз можливість використання технологій вакуумного поїзда вивчають в РЖД.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас