Гонтарева: Україна піднімається з "дна" фінансової кризи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева: Україна піднімається з "дна" фінансової кризи (інфографіка)

Казна та Політика
4529
Українська фінансова система пройшла “дно” кризи, яка тривала останні два роки.
Про це на прес-конференції в Національній банк України (НБУ) заявила глава регулятора Валерія Гонтарєва.
“Найважчий період кризи залишився вже позаду. Але українська фінансова система все ще вкрай вразлива для зовнішніх шоків і внутрішніх ризиків”, – зазначила Гонтарева.
За її словами, в останні два роки українська економіка і банківський сектор пройшли найглибшу з часів незалежності кризу.
“Але сьогодні ризики для фінансової стабільності знижуються. Поступово відновлюється макроекономічна стабільність. І ми, і незалежні аналітики чекаємо економічного зростання протягом цього року”, – сказала Гонтарєва.
Вона нагадала, що інфляція знизилася з рівня 60% рік тому і вже другий місяць поспіль перебуває на однозначному рівні – в травні вона сповільнилася до 7,5%. З початку року інфляція в країні склала 5,2%, а за травень місяць склала всього 0,1%.
Крім того, за словами Гонтаревої, стабілізація вплинула на зростання золотовалютних резервів України, а також дозволила істотно послабити адміністративні обмеження на валютних ринках.
“Ми активізували рух по цьому напрямку навесні цього року і рухаємося настільки швидко, наскільки це можливо без дестабілізації ситуації в країні”, – зазначила Гонтарева.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас