Рева розповів, чому пільги слід монетизувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева розповів, чому пільги слід монетизувати

Особисті фінанси
2570
Замість умовних пільг – зокрема, права безкоштовного проїзду – людям треба надавати допомогу у вигляді однакових сум грошей, що в перспективі буде сприяти розвитку громадського транспорту. Це передбачає законопроект, який в цьому році буде в Верховній Раді.
Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв’ю “Урядовому кур’єру”
“Це (монетизацію пільг), на моє переконання, потрібно було зробити ще 10 років тому. А як не зробили тоді, то потрібно зробити прямо зараз. Ось хоч би пільги на проїзд. У Києві громадський транспорт просто розбитий. Тому що пільги ми людям дали, а заплатити за них постачальникам послуг забули “, – сказав Рева.
За його словами, несправедливим є і те, що пільговик, скажімо, чорнобилець, має право безкоштовного проїзду, у великому місті може користуватися ним щодня. А житель віддаленого села – може, раз на рік.
“Тому, вважаю, справедливо буде замість умовної пільги надати людям рівні суми грошей. А на що вони їх врешті-решт витратять – на продукти, ліки або відпочинок, – вони самі вирішать. Саме так буде справедливо. І чим багатша згодом ставатиме держава, тим більшими будуть ці компенсації … Упевнений: коли це зробимо, транспорт почне розвиватися, і люди це побачать і відчують.
Законопроект щодо цього ми вже розробили, і в цьому році він буде внесений до Верховної Ради “, – зазначив міністр.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас