Керченський міст "завис" - гроші не йдуть з минулого року, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керченський міст "завис" - гроші не йдуть з минулого року, - ЗМІ

Світ
3221
У Росії припинили фінансувати будівництво Керченського моста: останній раз гроші підряднику, компанії «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга, перераховували в грудні минулого року.
Як з’ясував Forbes, виплата в 65,4 млрд рублів, запланована на цей рік, «зависла» через тривалу бюрократичну процедуру. Аванс витрачений, а на будмайданчику не вистачає обладнання, розповідає джерело Forbes.
«Стройгазмонтаж» мільярдера Аркадія Ротенберга не може будувати міст через Керченську протоку запланованими темпами і інвестувати в закупівлю дорогого будівельного обладнання через затримку оплати виконаних робіт, повідомив гендиректор компанії Андрій Кириленко в листі на ім’я першого заступника міністра транспорту Євгена Дітріха і глави Росавтодора Романа Старовойта (лист є у Forbes).
Гендиректор СГМ відправив лист про проблеми з фінансуванням будівництва 27 травня. У канцелярії Мінтрансу Forbes підтвердили, що отримали його 30 травня і направили в роботу. У канцелярії Росавтодора лист зареєстрували 31 травня та теж передали виконавцям.
Питання про оплату «Стройгазмонтаж» виконаних робіт головний розпорядник коштів (Мінтранс) і замовник (Росавтодор) не можуть вирішити з лютого 2016 року, коли було отримано позитивний висновок державної експертизи на проект моста, нарікає в листі Кириленко.
Згідно з матеріалами порталу держзакупівель, останній раз кошти СГМ отримував 1 грудня 2015 року. Всього в 2015-му компанії перерахували 48,9 млн рублів, на 2016 рік заплановано ще 65,4 млрд рублів
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас