Чиновника, у якого знайшли тунель із золотом, відпустили із залу суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновника, у якого знайшли тунель із золотом, відпустили із залу суду

Кримінал
6867
Першого заступника губернатора Миколаївської області Миколу Романчука, якого в п’ятницю затримали на хабарі в 90 тисяч доларів, відпустили прямо із залу суду
Йому не змогли обрати запобіжний захід.
Микола Романчук заявив про погіршення стану здоров’я через високий тиск. В результаті суддя Приморського районного суду Одеси відклав засідання на невизначений термін.
Екс-чиновника із залу суду вивезла карета швидкої допомоги. У нього закінчився 72-годинний термін затримання, а його свобода пересування поки не обмежена.
«У нього статус підозрюваного, але він вільна людина», – визнали представники прокуратури.
Суд переніс засідання «до моменту одужання підозрюваного».
«Нічого не брав, не бачив і не знав», – заперечував свою провину під час засідання пан Романчук.
Нагадаємо, в минулу п’ятницю головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про затримання посадових осіб при отриманні хабара в розмірі 92 тисячі доларів.
Всього затримали чотирьох чиновників, серед них – перший заступник губернатора і заступник керівника одного з районів області. Під час обшуку в маєтку першого заступника губернатора Миколаївщини знайшли величезні суми валюти, підземні тунелі, в яких знайшли сейфи з золотом, коштовності і раритетні ікони, повідомила пізніше прес-служба СБУ.
«Чиновник зберігав удома валізу з 300 тисячами доларів США і велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом і столовим сріблом », – уточнили в СБУ.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас