У Росії більше 40% топ-менеджерів заявили про плани виїхати з країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії більше 40% топ-менеджерів заявили про плани виїхати з країни

Світ
791
Майже кожен шостий російський топ-менеджер планує в найближчі два роки переїхати в іншу країну, передає РБК з посиланням на дослідження хедхантингової компанії «Агентство Контакт».
«Прагнення топ-менеджерів переїхати за кордон дійсно може стати трендом найближчих років», — вважає директор з розвитку бізнесу «Агентства Контакт» Анастасія Стасева.
Інший вирішальний фактор — якість життя. При цьому топ-менеджери якраз володіють компетенціями, необхідними для того, щоб зважитися на переїзд та організувати відповідні умови — знайти роботу, почати свою справу, пояснює Стасева.
Один з топ-менеджерів, які взяли участь в опитуванні, розповів про причини, з яких було прийнято рішення про швидкий переїзд. По-перше, справа дійсно у більш стабільній законодавчій базі.
«Законодавство прозоре і не так часто змінюється, як у нас. Те, що придумує наша влада, — навіть на місцях — більше шкодить бізнесу, ніж всі санкції ЄС, США і кого б то не було», — говорить співрозмовник РБК. Друга причина — більш висока ступінь соціальної захищеності. «Тут незрозуміло, що буде з пенсією, що для дітей — таке високотурбулентне середовище», — продовжує топ-менеджер.
«Переїхати в іншу країну в принципі», згідно з результатами опитування, планують 42% респондентів. Майже половина — 48% — у разі переїзду припускають працю за наймом в іншій компанії, 31% — відкрити свій бізнес, ще 20% вважають, що можуть жити на кошти, виручені від здачі в оренду нерухомості в Росії (відповідаючи на це питання, можна було обрати кілька варіантів відповіді). Три найпопулярніші країни для можливого переїзду — США (згадали 22% опитаних), Німеччина (17%) і Велика Британія (11%). «Багато топових кандидатів у нас виїхали на роботу в Європу і Дубай — в трейдингові компанії або так звані overseas (представництво в іншій країні) своїх компаній. Контракти у них у валюті, тому їм це зараз в рази вигідніше, ніж робота в Росії», — розповідає партнер хедхантингової компанії Cornerstone Вікторія Філіпова.
Проте масового характеру від’їзд топ-менеджерів за кордон поки що не має, вважає вона.
За її словами, рішення про переїзд залежить від цілого ряду чинників: сфери діяльності, сімейної ситуації, стратегічного бачення своєї кар’єри та розвитку Росії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас