Глава ради підприємців: тижня не буває, щоб бізнес не скаржився на ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ради підприємців: тижня не буває, щоб бізнес не скаржився на ДФС

Казна та Політика
273
Глава ради підприємців при Кабінеті міністрів України Леонід Козаченко заявив, що представники бізнесу щотижня скаржаться йому на дії Державної фіскальної служби.
Про це він сказав на круглому столі “Реорганізація податкової та митниці. Як новий уряд збирається наповнювати бюджет?” в Інституті Горшеніна.
“Ні тижні, щоб не зверталися до ради підприємців представники приватних структур. Приклад – компанія-виробник грибів. Нарахувала їм Фіскальна служба 20 млн гривень штрафів за те, що вони нібито використовували неправильну систему оподаткування. Вони протягом року в судах довели, що правильно робили. Після цього знову блокуються їх рахунки і подається запит до Державного інституту експертизи, чи є виробництво грибів сільським господарством і чи може ця компанія використовувати пільги “, – розповів він.
Протягом декількох місяців інститут прийняв рішення, що вирощування грибів все ж є сільським господарством. Однак після цього ДФС вимагала повторну експертизу, яка зараз триває.
“У Харкові є компанія. Вони не в автоматі, а в кулеметі по відшкодуванню ПДВ. Минуло 70 днів – ні акту перевірки, ні відшкодування ПДВ немає”, – навів він ще приклад. Козаченко додав, що коли зв’язався з цього приводу з керівництвом ДФС, це тільки погіршило ситуацію: митники зупинили п’ять вагонів продукції цієї компанії і відправили її на експертизу.
Тому Козаченко згоден, що реформа Державну фіскальну службу вкрай потрібна.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас