Глава IBM вважає, що через 5 років ШІ впливатиме на всі сфери життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава IBM вважає, що через 5 років ШІ впливатиме на всі сфери життя

Технології&Авто
1480
Інтелектуальні помічники Apple Siri, Microsoft Cortana, Google Now, Amazon Echo все активніше використовуються в повсякденному житті.
У IBM теж є серйозні напрацюванні в сфері штучного інтелекту (ШІ) — достатньо назвати суперкомп’ютер Watson, який свого часу привернув чимало уваги. Ентузіасти навіть висували його в президенти США. За словами виконавчого директора IBM Джіні Рометті (Ginni Rometty), ШІ-напрацювання Watson залишаться відкритими: будь-які компанії зможуть використовувати переваги технологій штучного інтелекту IBM у власних продуктах і службах.
Пані Рометті переконана, що ШІ буде відігравати все більшу роль в житті людей. «Думаю, не підлягає сумніву, що технології штучного інтелекту будуть впливати на всі сфери нашого життя через п’ять років», — зазначила вона на конференції Code в Каліфорнії, додавши, що Watson вже лежить в основі багатьох сторонніх служб, включаючи американську страхову компанію Geico. Загальна база Watson постійно поповнюється унікальними даними різних компаній.
Коли главі IBM поставили стандартне запитання щодо можливості перетворення штучного інтелекту на загрозу для людства (привіт науковій фантастиці), Джіні Рометті відповіла, що навчання ШІ — контрольований процес, і все залежить від того, в якому напрямку проводиться навчання і хто займається цим питанням.
Значно більшою, на її думку, небезпекою для звичайних людей є той факт, що з ростом можливостей штучного інтелекту багато професій сильно постраждають (наприклад, розвинений автопілот може зробити професію водія неактуальною). «Але цього не зупинити, тож тенденція буде спостерігатися й надалі», — зазначила вона.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас