Проект Google «Сонячний дах» охопив 43 млн. дахів у більшості штатів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект Google «Сонячний дах» охопив 43 млн. дахів у більшості штатів США

Енергетика
1434
Минулого року технічний гігант Google представив проект «Сонячний дах», який дозволяє домовласникам визначити, чи підходить їхній будинок для встановлення сонячних батарей. Користувачі можуть також скористатися послугою, щоб зв’язатися з місцевими постачальниками сонячних панелей. Цей проект Google спочатку був запущений всього у трьох містах, а минулого місяця став доступним вже у 42 штатах Америки, потенційно охоплюючи аж 43 мільйони дахів, пише Іnhabitat.
Проект «Сонячний дах» працює в тандемі з Google Earth, використовуючи наявні аерофотознімки компанії. Сервіс пропонує оцінити заощадження від встановлення панелей, враховуючи місце розташування оселі, погодні умови, затіненість тощо. Користувачі можуть отримати ще більш точну оцінку шляхом введення інформації про рахунки за комунальні послуги. Дахи, де найвигідніше встановлювати сонячні панелі, сервіс позначає жовтим кольором.
За словами Google, в той час як тисячі людей використовують сервіс щомісяця, вони все ще працюють над розширенням поінформованості, щоб більше домовласників знали про вільний пошук. Бізнес-лідер розвитку проекту «Сонячний дах» Ніколь Ломбардо сказав:
«Google знаходиться в процесі надання загального вільного доступу до інформації. Таким чином, реалізуючи ідеї, які у нас є, і шукаючи нові варіанти їх втілення, можна пришвидшити перехід до відновлюваних джерел енергії тут, в США».
«Сонячні» компанії платять Google, щоб бути частиною платформи, пропонуючи свою ціну панелей. Спершу проект було запущено лише у Сан-Франциско, Бостоні та Фресно, але тепер він працює в більшій частині США. До проекту «Сонячний дах» поки що не залучені Гаваї, Аляска, Айдахо, Техас, Південна Дакота, Міссісіпі, Теннессі, Род-Айленд, або округ Колумбія. Проте, Google говорить, що це тільки питання часу, перш ніж проект пошириться і в ці регіони.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас