В Естонії в минулому році кожен десятий житель отримував зарплату «в конверті» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії в минулому році кожен десятий житель отримував зарплату «в конверті»

Світ
366
У минулому році кожен десятий житель Естонії отримував «сіру» зарплату, при цьому негативно до такого роду виплат ставилися близько 60% естонців. Такими є результати дослідження естонського Інституту кон’юнктури.
Разом з тим 15% працевлаштованих громадян країни позитивно ставляться до зарплат «в конверті», так як вважають, що в Естонії дуже високе податкове навантаження.
Експерти з’ясували, що найчастіше «сіру» зарплату отримують представники сфери будівництва, послуг і сільського господарства, а саме – молоді люди з сільської місцевості з низьким рівнем освіти і доходу.
У деяких областях зарплат в «конвертах» поступово стає більше – так, в сільському господарстві Естонії в 2014-му таких виплат було тільки 3%, а в 2015-му цифра зросла до 20%.
За оцінкою Інституту кон’юнктури, зарплати «в конвертах» в 2015 році коштували державі близько 158 млн євро недоотриманих податків.
За підсумками першого кварталу цього року найвища середня брутто-зарплата (до сплати податків) з країн Балтії була зафіксована саме в Естонії, де склала 1,091 тис. євро. У Латвії за січень-березень середній показник дорівнював 827 євро, в Литві – 748 євро.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас