У Києві може подорожчати холодна вода: на скільки планують підвищити тариф, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві може подорожчати холодна вода: на скільки планують підвищити тариф, - ЗМІ

Особисті фінанси
1321
Холодна вода в Києві може знову подорожчати. Так, тариф планується підвищити з 8,68 до 12 грн за куб. м для приватних будинків з централізованого водопостачання та водовідведенням, а для жителів багатоквартирних будинків – з 10,24 до 13,43 грн.
Таку пропозицію в НКРЕКУ подав “Київводоканал”.
“Підвищення вимушене. І залежить тільки від одного – вартості електрики, яка за останні півтора року росла п’ять разів, а на вересень і березень заплановані чергові етапи росту. Вартість електроенергії в структурі тарифу на холодну воду становить найбільшу частину – 35%. Забір води , підйом, очищення, знезараження, транспортування, водовідведення – все працює на електриці “, – заявив генеральний директор” Київводоканалу “Дмитро Новицький, коментуючи підвищення тарифів на воду в Києві, пише” РБК-Україна “з посиланням на” Вечірній Київ “.
Тарифи на холодну воду вступлять в силу після того, як регулятор – Нацкомісія, що здійснює держрегулювання енергетики і комунальних послуг – затвердить плановане підвищення.
Нагадаємо, рік тому, з 1 травня 2015 го, холодна вода в Києві подорожчала на 40% після того, як вступили в силу нові тарифи на електроенергію.
Також нагадаємо, що в Україні з 1 березня електроенергія подорожчала ще на 25%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас