Аваков пропонує створити інститут детективів: Чим будуть займатися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков пропонує створити інститут детективів: Чим будуть займатися

Казна та Політика
748
Міністерство внутрішніх справ України в рамках реформи кримінального блоку поліції має намір ініціювати створення інституту детективів, а також делегувати дільничним розслідування нетяжких кримінальних проступків.
“Швидше за все, ми будемо пропонувати парламенту дати згоду на створення в цій структурі інституту детективів, тобто об’єднання в одній особі слідчого і дізнавача”, – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
Крім цього, за його словами, в МВС планують делегувати дільничним, які стануть універсальними поліцейськими, розслідування нетяжких кримінальних проступків.
“Ми будемо просити парламентаріїв прийняти відповідний закон. За дрібні злочини не потрібно буде в райвідділі заводити справи, збирати талмуди, а потім їх закривати”, – додав Аваков.
Крім того, міністр повідомив, що планується скоротити кількість ізоляторів тимчасового тримання. Залишиться тільки приблизно кожен третій ІТТ, де умови утримання і дотримання прав людини будуть відповідати європейському рівню. “Як тільки затриманий туди потрапить, місцеві поліцейські не будуть мати до нього вільного доступу, тому що ці ізолятори будуть перебувати у вертикальному підпорядкуванні спеціального департаменту Нацполіції”, – розповів Аваков.
Також в цьому році в МВС планують завершити перехід від МРЕВ (міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ) до сервісних центрів. За словами міністра, сервісний центр нового типу вже влітку відкриється в столиці. Сервісний центр не тільки буде видавати водійські права, довідки про несудимість і реєструвати машини, але і отримає нову функцію – реєстрація зброї, якщо парламент підтримає відповідний закон.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас