Японський SoftBank продає акції Alibaba на $8 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський SoftBank продає акції Alibaba на $8 мільярдів

Фондовий ринок
207
Японський банк SoftBank намір продати пакет акцій китайського інтернет-ритейлера Alibaba оцінюваний в 7,9 мільярда доларів, повідомляє The Financial Times.
“Згідно з умовами угоди, SoftBank продасть пакет акцій Alibaba на суму в 2 мільярди доларів інтернет-холдингу, пакет на суму 400 мільйонів доларів в компанії Alibaba Partnership і пакет акцій на суму в 500 мільйонів доларів – крупному суверенному фонду. Крім того, банк планує заснувати траст , в якому будуть розміщені акції Alibaba на суму 5 мільярдів доларів, які згодом планується конвертувати в американські депозитарні розписки та вивести на відкритий ринок “, – йдеться в повідомленні.
Як уточнює видання, SoftBank при цьому залишиться найбільшим утримувачем акцій Alibaba. Його частка в ритейлерів скоротиться з 32,2 до 28 відсотків.
За інформацією FT, отримані від продажу кошти SoftBank направить на погашення боргів. Вартість всього належного банку пакета акцій Alibaba оцінюється в 65 мільярдів доларів.
26 травня засновник Alibaba Group Джек Ма запропонував побудувати безкоштовну електронну дорогу для підприємців, яка з’єднала б Азію, Європу і США.
Китайський гігант в сфері електронної комерції Alibaba був заснований в 1999 році. У вересні 2015 року ритейлер провів первинне публічне розміщення акцій (IPO) на біржі, в результаті якого залучив близько 25 мільярдів доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас