Екс-співробітник Barclays звинувачується в наданні інсайда водопровідникові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-співробітник Barclays звинувачується в наданні інсайда водопровідникові

Світ
562
Влада США звинувачує колишнього керівника банку Barclays Plc Стівена Макклатчі в тому, що він надавав інформацію про майбутні злиття і поглинання своєму другові-водопровіднику в обмін на ремонт ванної в будинку на Лонг-Айленді, повідомляється в матеріалах федерального суду Манхеттена.
З лютого 2014 по вересень минулого року 58-річний С.Макклатчі повідомляв Гері П’юзо про майбутні, але поки ще не оголошені публічно, угоди M & A, які зачіпали такі компанії, як PetSmart, CVS Health, Duke Energy і ін., пише New York Post.
З березня 2014 по серпень 2015 року Г.Пьюзі використовував ці відомості для проведення 11 незаконних операцій, згідно із заявою про порушення кримінальної справи. Взаємовигідні відносини припинилися, коли сантехнік доніс на приятеля компетентним органам.
С.Макклатчі був затриманий у вівторок вранці агентами ФБР за звинуваченням у злочинній змові, шахрайстві з використанням електронних засобів зв’язку і шахрайстві з цінними паперами.
Г.Пьюзі і С.Макклатчі стали друзями в 2011 або 2012 році після зустрічі на причалі у Фріпорте, де їх катера однакових моделей виявилися на сусідніх стоянках.
По суботах приятелі найчастіше були на причалі, а в холодну пору грали в більярд або дивилися спортивні передачі в переобладнаному гаражі С.Макклатчі, повідомило агентство Bloomberg. Директор Barclays частенько радив приятелеві “стежити” за певними компаніями, від яких невдовзі можна очікувати на добрі новини. С.Макклатчі просив його не повідомляти нікому і навіть членам сім’ї про ці поради, йдеться в урядовому позові.
За даними влади США, за рахунок дружніх порад С.Пьюзі заробив $ 76 тис. на торгівлі акціями Questcor Pharmaceuticals Inc., Emulex Corp., Omnicare Inc. та інших компаній. Г.Пьюзі розплачувався з С.Макклатчі готівкою, які фінансист несе з причалу в спортивній сумці або отримував у своєму гаражі, кажуть прокурори. Крім того, Г.Пьюзі безкоштовно відремонтував ванну С.Макклатчі.
Г.Пьюзі 27 травня визнав себе винним в злочинній змові і шахрайстві. Влада повідомляє, що він працює зі слідством, сподіваючись на поблажливий вирок. С.Макклатчі був затриманий вранці у вівторок за місцевим часом і в той же день за рішенням федерального мирового судді випущений без застави.
За даними Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), С.Макклатчі працював в інвестиційно-банківському підрозділі Barclays під безпосереднім початком глави міжнародного відділу злиттів і поглинань. Банк заявив, що співпрацює зі слідством.
“Співробітники Barclays проходять жорсткий і детальний тренінг по корпоративній етиці і дотриманню законодавчих вимог, який з нашого боку підкріплюється твердою прихильністю до доброчинного відення бізнесу”, – наголошується в повідомленні банку.
Попереднє слухання у справі призначено на 30 червня. У разі обвинувального вироку С.Макклатчі загрожує до 25 років тюремного ув’язнення, пише NY Post.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас