Банкіри назвали точки зростання в кредитуванні МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри назвали точки зростання в кредитуванні МСБ

Кредит&Депозит
504
У 2015 році багато банків сконцентрувалися на кредитуванні агробізнесу, виробництва продуктів харчування і сфери торгівлі. Така тенденція збережеться і в цьому році.
Як повідомляє «Фінансовий клуб» в проекті «50 провідних банків України 2016», посилаючись на результати свого дослідження, ці сегменти з року в рік зростають і розвиваються, а банки вже навчилися аналізувати ризики цих видів бізнесу.
«84% кредитів юридичним особам були видані нами саме аграріям. Середня сума кредиту – 570 тис. грн. Незважаючи на порівняно невелику середню суму кредиту, масштаби діяльності клієнтів серйозно різняться: від 300 га до 2000 га оброблюваних площ», – зазначив заступник голови правління Мегабанку Андрій Третяк.
Серед позичальників українських банків також багато виробників продуктів харчування і підприємств у сфері торгівлі.
«Половина наших клієнтів – підприємства в сфері торгівлі. Це може бути роздрібна або оптова торгівля, експорт або імпорт. Якщо підприємство не один рік працює на ринку, має хорошу репутацію і позитивну кредитну історію, у нього чітко сегментована лінійка продукції, розвинена мережа дистрибуції, стабільні та надійні покупці, то ризики для банку мінімальні», – вважає заступник голови правління Укрсиббанку Костянтин Лежнін. За його словами, в цьому році банк розширить співпрацю з виробниками продуктів харчування, в тому числі і за рахунок кредитування їх сільськогосподарських напрямків.
Щоб залучити клієнтів, банки намагаються зробити фінансування МСБ більш доступними і конкурентним за рахунок партнерських програм і пільгових умов видачі позик.
«Одна з основних проблем – вартість кредитування. Але її ми вирішуємо за рахунок партнерських програм і пільгових умов видачі позик. Ми розробили під проекти з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) окрему лінійку кредитних продуктів », – розповідає голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас