Петренко: Україна може піднятися в рейтингу Doing Business на 18 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Петренко: Україна може піднятися в рейтингу Doing Business на 18 пунктів

Казна та Політика
438
Україна може значно піднятися в рейтингу Doing Business цього року, сподівається міністр юстиції України Павло Петренко.
«Ми очікуємо, що в рейтингу Doing Business 2016 Україна зможе піднятися з 83-го місця, на якому вона зараз знаходиться, на 65-69-е в залежності від розрахунків експертів Світового банку», – сказав міністр в середу в Києві в ході «круглого столу», присвяченого питанням динаміки України в глобальному рейтингу Doing Business.
Таким чином, як підкреслив глава Мін’юсту, є «реальний шанс отримати оцінку своєї роботи за минулий рік в 20 пунктів зростання в загальному рейтингу Doing Business».
Разом з тим Петренко підкреслив, що для простих українців цей рейтинг має бути не просто «умовною цифрою». «Це те, що дає можливість іноземним інвесторам оцінити державу і визначитися щодо інвестування сюди (в Україну – ред.)глобальних інвестицій», – сказав міністр.
За середнім підрахунком експертів Світового банку, один пункт в рейтингу Doing Business, за словами П.Петренка, приносить державі близько $ 500-600 млн інвестицій.
«Я б хотів, щоб ті успіхи, які вже є на сьогоднішній день, були конвертовані для України в реальні інвестиції в український сектор економіки», – підсумував глава Мін’юсту.
Як повідомлялося, в кінці травня Офіс ефективного регулювання BRDO (Better Regulation Delivery Office) спрогнозував, що Україна, яка піднялася в 2015 році з 87 на 83 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business від Світового банку, в 2016 році може пройти вперед ще на 10 -12 позицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас